četrtek, 15. marec 2018

Kako ohraniti zunanje vrtno pohištvo


Tako kot vsako pohištvo, je tudi pohištvo visoke kvalitete nagnjeno k poškodbam in bledenju. Vendar pa obstajajo načini kako podaljšati in ohraniti življenjsko dobo vašega zunanjega vrtnega pohištva. Nekaj nasvetov kako preprečiti poškodbe zunanjega pohištva.

Eden od načinov, kako ohraniti pohištvo je tudi, da ga hranimo v senci. Pohištvo postavite v polsenco, kjer imate drevesa ali pa nekam, kjer imate senco od stavb. Če pa želite večje udobje, potem si uredite senco, ki jo lahko upravljate elektronsko ali na daljavo. Za jedilno mizo si pridobite senčnik, ki je razširljiv. 

Vrtni senčnik
V primeru, da je vaše vrtno pohištvo zložljivo, jih po potrebi zložite in shranite, ko jih ne uporabljate. Enako storite tudi za blazine za pohištvo. V hladnejših mesecih pa imejte pohištvo shranjeno pred mrazom, dežjem, snegom ter nizkimi temperaturami.

Lesen vrtni zaboj za shranjevanje sedežnih blazin
Vrtno pohištvo lahko tudi pokrijete, ko ga ne uporabljate. Prepričajte se, da so prevleke dovolj debele, da ščitijo vaše pohištvo pred vremenskimi pojavi.

Predvsem pa dobro premislite in načrtno kupujte vaše vrtno pohištvo, saj je le najkvalitetnejše pohištvo tudi dovolj obstojno pri vremenskih neprilikah. Dandanes je pohištvo že zaščiteno pred UV sončnimi žarki. Izberite blazine za sedenje, ki so izdelane iz tkanine, ki ne zbledi hitro ter je odporna proti vremenu. Vaše pohištvo lahko dodatno zaščitite tudi s sprejem za zaščito pred soncem.  Izogibajte se nakupu plastičnega pohištva, ki hitro zbledi na soncu.  

Kvalitetne ležalne blazine za ležalnike
Kvalitetno vrtno pohištvo predstavlja precejšnjo investicijo, zato je primerno, da ga tudi čistite redno, kajti le tako mu boste tudi ohranili dolgo življenjsko dobo. Predvsem pa si vzemite nekaj minut tedensko, da očistite pohištvo. Znebite se umazanije in prahu, ki se kopiči.

Preden pa ga boste pospravili in shranili po koncu sezone, pa preverite, da le ta ni poškodovan, sicer ga popravite, očistite in šele nato shranite. Sicer lahko pohištvo navznoter gnije in ko ga boste ponovno vzeli ven iz hrambe za novo sezono, ne bo več v takem stanju kot bi moral biti.